Medicijnplant ceremonie

Na het lezen van mijn verhaal kun je nieuwsgierig zijn geworden naar ontembaar leven. Voor mij betekent het dat ik leef naar mijn wilde natuur, mijn impulsen volg, luister naar mijn intuïtie en mijn innerlijke stem. Steeds ontdek ik weer nieuwe aspecten.

Wat betekent ontembaar leven voor jou en wat levert het je op? Wat staat er in de weg om dit te leven? Welke stappen kun je maken?
Is er diep vanbinnen een gevoel, heb je beelden of is er een stem in jou die zegt dat er meer moet zijn dan hoe je tot nu toe geleefd hebt, op welk terrein in je leven dan ook. Dit kan het signaal zijn van de ontembare vrouw in jou. Als archetype is zij in ieder van ons aanwezig en openbaart zich op onverwachte momenten. Het kan de onrust zijn die je ervaart, ook al loopt je leven op rolletjes. De psychoanalyticus en schrijfster Clarissa Pinkola Estes noemt dit de deuren naar de wereld van het wilde zelf, jouw ontembaarheid.

Een ceremonie met medicijnplanten kan helpend zijn om inzicht te krijgen hoe ontembaar leven er voor jou uit ziet. Medicijnplanten zorgen ervoor dat je in een andere staat van bewustzijn komt en je gaat op een innerlijke reis. Tijdens deze reis kunnen onderdrukte verlangens en gevoelens aan het licht komen of de kern van een probleem zichtbaar worden, zoals schaamte of gemis. Het is helend en soms ook confronterend. Het uitspreken van een intentie maakt onderdeel uit van de ceremonie. Inzichten die na de ceremonie zijn gekomen, dienen geïntegreerd te worden in het dagelijks leven en hebben vaak tijd nodig.

Voel je een ‘ja’ om met medicijnplanten te werken. Heb je vragen over de mogelijkheden en wil je meer achtergrond horen, neem contact met me op.

Medicijnplant ceremonie (inclusief overnachting)

14.30 uur Kennismaken en uitleg praktische zaken
16.00 uur Ceremonie
22.00 uur Lichte maaltijd
08.30 uur Ontbijt en ervaring delen
09.30 uur Afscheid

De ceremonie kan individueel of met twee deelnemers plaatsvinden.
Klik hier voor de prijs en neem contact met me op.

Within every woman there is a wild natural creature, a powerful force, filled with good instincts, passionate creativity and ageless knowing. Her name is Wild Woman, but she is an endangered species

– Clarissa Pinkola Estes: Women who run with the wolves; Nederlandse vertaling: De ontembare vrouw