Het is mijn passie om mensen aan te moedigen tijdens ontdekkingstochten naar zichzelf. Het is de reis van de held, waar Joseph Campbell over spreekt en waar je nieuwe kwaliteiten ontdekt in jezelf. Om dit avontuur aan te gaan heb je een dosis nieuwsgierigheid nodig om in beweging te komen, moed om te gaan, humor om jezelf niet al te serieus te nemen en als laatste, de allerbelangrijkste, zelfliefde. Zelf-liefde voor je lichaam, je geest (je psyché), je emoties en je ziel.

Mijn naam is Bernadette van der Doorn

Toen ik er klaar voor was om me te laten leiden door mijn nieuwsgierigheid en de moed bij elkaar verzameld had om daadwerkelijk op mijn heldenreis te vertrekken, ontdekte ik een hele nieuwe wereld. Een wereld die vol zat met schatten. Zoals zelfliefde en humor. En toen ik die twee ingrediënten toevoegde aan mijn leven begon het pas echt te stromen. Mijn levensenergie.

Mijn verlangen om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar de stroom van hun levensenergie werd geboren.

 

Mijn reis naar mezelf

Sinds mijn jonge jaren heb ik het verlangen gehad om mezelf in alle uithoeken te leren kennen. Ik noemde dat persoonlijke ontwikkeling. Voor mijn werk als analist deed ik cursussen, haalde daar een diploma of certificaat voor en dacht: goed bezig, Bernadette, wat een groei maak je door. Tot op zekere hoogte was dat ook zo. Totdat ik in aanraking kwam met neuro linguïstisch programmeren (NLP), systemisch werk, de bijbehorende familieopstellingen en opstellingen met ziekte en gezondheid. Toen ging de wereld van persoonlijke ontwikkeling pas echt open. Ik ontdekte wat de invloed was die mijn opvoeding, mijn familiegeschiedenis -waar de kerk een prominente rol speelde- op mijn overtuigingen en keuzes had. Ik leerde dat ik veel deed, omdat ik geleerd had dat dit zo hoorde. Dat dit van mij verwacht werd en niet omdat ik dat zelf wilde.

Het leven ‘all-inclusive’ leven

Zoals je een huis opruimt, zo ging ik door alles heen van wat ik deed, voelde, zei en zag. Stuk voor stuk nam ik alles in mijn handen: wil ik dit nog of mag dit mijn huis verlaten? Ook ging ik snappen hoe communicatie tussen mensen en mijzelf werkt. En vooral ook hoe ik dingen anders kon doen, waardoor er meer begrip kwam voor mezelf en de ander. Ik ging innerlijke reizen maken met (plant)medicijnen, die zeer wijze leraren bleken te zijn. Tantra, het taoïsme, dans, ISTA en Bodysex leerden me mijn lichaam herontdekken. Ik ging voelen wat mijn grenzen zijn en hoe fijn het is om te genieten van mijn levensenergie en mijn seksualiteit. Ik ontdekte dat mijn lijf zoveel in zich heeft, zoveel mogelijkheden. Ook ontdekte ik dat schaamte, schuld en kennisgebrek me jarenlang weghielden om mijn leven voluit te leven. Toen ik mijn levensenergie tot bloei liet komen vond ik passie, inspiratie, creativiteit en levensvreugde. Tegelijkertijd begon ik ook te snappen dat gevoelens als verdriet, boosheid, onmacht en lusteloosheid uit de schaduw mochten komen. Ik had deze emoties namelijk weggestopt om ze maar niet te hoeven voelen. Ik heb me tijdens trainingen, coachsessies en in de intimiteit met mezelf, me als het ware door mijn gevoelens laten overspoelen als een golf in de zee. Alles begon ik welkom te heten en daardoor ontstond er ruimte en lucht. Het leven ‘all-inclusive’ leven levert me tot op de dag van vandaag een vervuld leven in overvloed, dat me doet bruisen van energie. Is alles leuk in mijn leven? Nee! En ook daar zeg ik ‘ja’ tegen.

Neem contact met mij op

Bodysex facilitator

Op Netflix zag ik bij Gooplab aflevering ‘zinnelijk genot’, de toen negentig jarige Betty Dodson, waar zij vertelt over haar werk met vrouwen en seksualiteit en de workshop Bodysex die ze ontwikkeld heeft. Ik raakte enthousiast van de levensenergie die Betty uitstraalde en haar (zelf)liefde voor seksualiteit. Zò wil ik ook oud worden! Ik heb contact gezocht via de Bodysex website en wordt onder supervisie van Carlin Ross opgeleid en zit in het certificeringstraject tot Bodysex facilitator dat ik binnen het jaar zal afronden.

Betty Dodson heeft tot het einde van haar leven de seksuele energie laten stromen. Zij is voor mij het bewijs dat je je leven lang kan blijven genieten van seksualiteit.

Wat ik van de Bodysex methode leer, is dat vrijen met jezelf, jezelf beminnen, masturberen, of hoe je het ook noemt, een manier is om ontzettend te genieten van je lichaam. Je laadt jezelf op, zonder partner. De schaamte- en schuldgevoelens die bij mij nog in de weg zaten zijn verdwenen. Ik heb me verbaasd over de mogelijkheden die er zijn om de seksuele energie, wat onze levensenergie is, in jezelf te verhogen. Het zorgt ervoor dat ik me vitaler en creatiever voel. Ook de relatie met mijn man is in positieve zin veranderd, doordat we zijn gaan praten over onze verlangens. Hij is zijn lichaam verder gaan ontdekken. Door meer kennis en ervaringen over onze lichamen, is het samen genieten van de seksualiteit ook toegenomen. De uitleg over de anatomie van de vulva heeft me geholpen om mezelf beter te leren kennen.