Wat betekent bewust?

Bewust naar beter is voor mij een levenswijze. De drie woorden omvatten voor mij het altijd in beweging zijnde leven. Dit vraagt van mij ook meebewegen met wat het leven brengt en wat ik wil bereiken in het leven.

Bewust worden betekent voor mij: inzicht krijgen, de blinde vlek die gezien wordt. Leren en ontdekken, waardoor niet weten verandert in weten, kennis vergaren en de mogelijkheid tot groei. Als je inzicht krijgt in onbewuste patronen, je je bewust wordt waarom je bepaalde keuzes maakt in je leven, dan kun je dat bewustzijn gebruiken om andere besluiten te nemen waar je beter van wordt en je je beter bij voelt.

Wat betekent bewust?

Bewust naar beter is voor mij een levenswijze. De drie woorden omvatten voor mij het altijd in beweging zijnde leven. Dit vraagt van mij ook meebewegen met wat het leven brengt en wat ik wil bereiken in het leven.

Bewust worden betekent voor mij: inzicht krijgen, de blinde vlek die gezien wordt. Leren en ontdekken, waardoor niet weten verandert in weten, kennis vergaren en de mogelijkheid tot groei. Als je inzicht krijgt in onbewuste patronen, je je bewust wordt waarom je bepaalde keuzes maakt in je leven, dan kun je dat bewustzijn gebruiken om andere besluiten te nemen waar je beter van wordt en je je beter bij voelt.

Waarom beter, is goed dan niet goed genoeg?

Zeker, goed is goed. De relatie die ik met mijn man heb is goed. Na het volgen van trainingen en workshops kregen we inzichten en hadden we in de gaten dat er onderwerpen waren waar we niet over spraken. We hadden kunnen doorgaan zoals we altijd gewend waren, dat was immers goed. Toch realiseerden we ons dat we met de opgedane kennis konden gaan groeien door er wel over te gaan praten, het onze relatie kon verbeteren.
Beter worden heeft nog meer in zich.
Als je ziek bent, wil je beter worden. Je wilt helen.
Soms is het zo dat je je beter voelt, dan de periode voordat je ziek was. Alsof er ruimte is gekomen en je ‘iets’ hebt opgeruimd.

Hoe is bewust naar beter ontstaan?

Ik heb iemand eens horen zeggen dat hij zichzelf in alle uithoeken wil leren kennen.
Ik wil dat ook. Om dat te bereiken heb ik open te staan voor een andere kijk, anders ontstaat tunnelvisie. Bewust worden leer ik door anderen te observeren, gesprekken te hebben met mensen, te lezen in boeken, workshops te volgen, enzovoort.
Ik leer dat ik kan kiezen uit twee mogelijkheden: ik blijf doen zoals ik dat altijd doe of ik ga mijn opgedane kennis gebruiken om mijn leven anders in te richten. De keuze die ik maak is altijd degene waarvan ik verwacht dat het me wat gaat opleveren. Blijkt dit niet zo te zijn, kan ik overstappen op het andere. Bewust naar beter heeft voor mij geleid naar ontembaar leven.